Algemeen

Tot zes tellen

De zes bengels van Dido willen steeds vaker een stapje uit het veilige nest zetten. De wijde wereld lonkt verleidelijk. Ze klauteren gezwind over de hekjes waarmee we het eigenlijke nestje wat beveiligd en vergroot hebben en gaan nieuwsgierig op verkenningstocht. Wij komen ogen tekort en zijn voortdurend aan het tellen en zoeken: zijn het er nog zes? Waar zitten ze verstopt in de woonkamer? Ze balanceren op de rand, vallen ook wel eens maar komen uiteindelijk wel op hun pootjes terecht, al houden we af en toe ons hart vast. We moeten wel uitkijken dat we er niet op trappen, want het zijn zes spring-in-het-veldjes die voortdurend ergens opduiken waar je ze niet verwacht.
Ze dollen en spelen heel leuk met elkaar, met kroonkurkjes, Wc rolletjes en balletjes. De grootste aantrekkingskracht gaat echter uit van een schoendoos met gaten waar ze in en uit kunnen kruipen. Mama Dido kijkt vanop een afstand goedkeurend toe. Als er zich eentje te ver waagt of halsbrekende toeren uithaalt, wordt ze onrustig en miauwt ze luid. Het is mooi om de kittens bezig te zien, je kan blijven kijken naar hun speelse sprongetjes en gekke kuren.

Ondertussen eten ze alle zes flink babypaté en geweekte kittenbrokjes, ze liggen soms nog wel bij mama Dido te drinken of te fletsen maar gaan nu toch liever op ontdekking. En wij maar tellen…tot zes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *