Algemeen

Rex regnat

En of Rex hier heerst! Onze Aïda, een Egyptische prinses uit de gelijknamige opera van Verdi, heeft echte diva-allures en sinds zij haar intrede in ons gezin deed, is er wel het een en ander verandert.
Alle giftige planten hebben we weggedaan en vervangen door diervriendelijke exemplaren, zware of breekbare potjes en beeldjes hebben een veilige plek gekregen of zijn vastgeplakt zodat een overenthousiaste rondhollende kat ze niet kan omlopen of omstoten. Waardevolle spullen blijven niet rondslingeren. Elektrische snoeren, vooral de dunne oplaadkabeltjes van gsm en tablets, moeten uit het zicht van bijtgrage tandjes. Afgelopen winter was de eerste winter in jaren dan we geen kaarsen gebrand hebben.  Er zijn her en der in huis warme, zachte plekjes gecreëerd.  Fleece rules! Net als haar baasjes houdt ook Aïda van cocoonen.
We lezen ons in over kattengedrag, kattenvoeding, kattencommunicatie… We installeren krabpalen en kattenbakken. We dagen Aïda uit met katten-eetpuzzels, knutselen valeriaan- en catnipspeeltjes en bouwen kattenplekjes met kartonnen dozen Ons huis wordt niet alleen cat-proof maar krijgt stilaan de uitstraling van een luxe-resort voor katten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *