Algemeen

Roze tepeltjes

Het begint er steeds meer op te lijken dat Dido haar tripje naar Amsterdam een vruchtbare uitstap is geweest die tot een zwangerschap heeft geleid. Haar tepeltjes zwellen op en kleuren rozig, ze eet merkelijk meer en is de eerste vier weken al 550 gram bijgekomen. Een zwangerschapstest voor katten bestaat helaas niet. Een Predictor Testje om de zwangerschap te bevestigen zou nochtans wel handig zijn! De dierenarts kan een echo doen, maar dat betekent weer extra stress voor Dido en stress is absoluut af te raden in de zwangerschap.
We betrouwen op de signalen van de natuur en gaan dus meer en meer uit van een zwangerschap en beginnen ons voor te bereiden op een bevalling en op de zorg voor een nestje kittens. Er moeten net zoals bij de geboorte van een baby wel wat noodzakelijke spulletjes gekocht worden die nodig zijn bij de bevalling en voor de verzorging van de kittens en de lacterende mama-poes.

Aangezien in Coronatijden shoppen nog meer dan voorheen online gebeurt, speuren wij het internet af naar de meest voordelige aankopen om alles wat op ons geboortelijstje staat achtereenvolgens te kunnen afvinken. Een werpkist, babymelk en spuitjes om te kunnen(bij)voeden zo nodig, druivensuiker om een eventueel uitgeputte mamapoes te kunnen ondersteunen, slijmzuiger om de luchtwegen van de kittens te kunnen uitzuigen meteen na de geboorte, een nauwkeurige weegschaal om het gewicht van de baby poesjes op te volgen, id-bandjes om erg gelijkende kittens uit elkaar te houden, colostrum… Het zal ons eerste nestje zijn en we willen beslagen ten ijs komen. Volgens onze berekeningen is Dido ongeveer uitgerekend voor 20 april. Nog een spannende maand te gaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *