Algemeen

Logeerpartijtje voor Dido

Het was zover! Afgelopen weekend is Dido opnieuw krols geworden en hebben we haar spulletjes gepakt om te gaan logeren in Amsterdam bij de erg mooie dekkater Artie. Met de eigenaars hadden we al op voorhand goede afspraken gemaakt zodat we snel in actie konden komen als de tijd er rijp voor was. Omwille van de strenge reisbeperkingen door Corona waren we aanvankelijk bang dat we het hele plan een poos in de koelkast zouden moeten stoppen maar we hadden ons vooraf her en der goed geïnformeerd- onder andere bij de politie zelf- en met de verklaring op eer dat het “zorg voor dieren betreft” en de nodige bewijsstukken mocht Michel haar naar A’dam brengen en ophalen. Helaas voor ons was het nu niet toegestaan om ook te blijven overnachten in Amsterdam en er een leuke citytrip van te maken.
Ondertussen is ons meisje terug thuis en de berichtjes uit Nederland waren geruststellend: Artie had er zin in en Dido liet het ‘gewillig’ gebeuren. Overigens nooit gedacht dat we ons nog zo zouden verdiepen in de voortplantingscyclus en het seksleven van de kat. Een kat moet als ze krols is meerdere keren gedekt worden om een eisprong te krijgen en dat idealiter in een tijdsspanne van 24 uur. In de vrije natuur gebeurt dat vaak zelfs door verschillende katers en kan een nestje kittens verschillende vaders hebben: superfecundatie. Bij de ‘gearrangeerde’ dekking van een raskat is het natuurlijk steeds dezelfde kater die paraat moet staan, wat schijnbaar voor een kater weinig problemen stelt. Artie heeft zich voortreffelijk van zijn taak gekweten.
In de Angelsaksische landen is de gebruikte term voor krolsheid van een poes “heat”, alleszins een vlag die de lading van het vurige liefdesspel wel dekt!
Om te weten of Dido zwanger is zullen we nog minstens drie weken geduld moeten oefenen maar vast staat dat onze Dido haar onschuld verloren heeft :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *