Algemeen

Groot nieuws!

Na veel wikken en wegen en twijfelen is de kogel door de kerk: er komt een derde kat in Cattery Rex Regnat.  Het wordt een Cornish Rex poesje uit Friesland. We vergapen ons aan de fotootjes op de website van de schattige kittens die er nu nog uitzien als piepkleine, snoezige molletjes. Voorlopig zal het ook bij kiekjes kijken blijven want wegens reisrestricties door Corona is een kittenbezoek niet meteen aan de orde. Het kleine kitten moet nog een hele tijd zogen, groeien en socialiseren in het Hoge Noorden.
Het is best een pittige beslissing. Een nieuwe kat betekent toch een verstoring van de huidige balans die er in ons gezapige kattenhuishouden heerst en zal voor Dido en Aïda, en in mindere mate ook voor ons een aanpassing vergen. Onze katten zijn net als alle katten op hun routines gesteld en erg gevoelig voor veranderingen. Het wordt wel een uitdaging om de nieuwe poes op een rustige manier te introduceren. Maar we hebben nog vele weken om dat in alle rust voor te bereiden.
Daarenboven betekent een extra kat ook extra kosten. Wat de dagdagelijkse verzorging betreft, valt dat nog wel mee. Waar twee kattenmondjes gevoed kunnen worden, zal een derde ook wel lukken. Maar de dierenartskosten, zeker bij serieuze problemen kunnen fors oplopen, aangezien er geen sociale zekerheid voor dieren bestaat waardoor je alle kosten uit eigen zak moet betalen tenzij je een speciale verzekering neemt. Toch hebben we dat er echt wel voor over. Onze katten hebben ons al zoveel levensvreugde bezorgd en we putten er veel energie uit.
We zijn dus in blijde verwachting van een nieuw prinsesje en elke dag kijken we reikhalzend uit naar meer fotootjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *