Dido

Mozaïek Opera de Levant

Roepnaam: Dido

 

Dido is geboren op 3 oktober 2019. Ze is een German Rex, blauwe creme met witte poes. Ze komt uit Leiden, uit Cattery de Levant. Op 6 februari 2020 is ze bij ons komen wonen. Een prachtige lieverd!

Haar moeder: Safira Yellow Romke Basari

Haar vader: One World Basari Safari

Dido

Vandaag was het zo ver: ons German Rex kitten Dido deed haar intrede in ons gezin. Jeannette van Cattery de Levant kwam ze bij ons brengen, helemaal uit Leiden. In januari waren wij in Nederland het nestje gaan bewonderen en werden we uitermate vriendelijk ontvangen door een gepassioneerde en heel ervaren dame, die ons al snel voldoende vertrouwen gaf om ook van een nestje te durven dromen. Na wat wikken en wegen hebben wij Dido- Mozaïek Opera de Levant- uitgekozen, een moeilijke keuze want het waren stuk voor stuk prachtige, aanhankelijke, levendige kittens. En dan was het aftellen tot Dido-day.

Al meteen bij het binnenkomen van Jeannette met Dido in het reismandje reageerde onze Cornish Rex Aïda angstig en gespannen.  Ze ging in het defensief en verdedigde haar territorium. Blazend. Bibberend. Onrustig. Alert. De kleine Dido kroop eerst veilig weg in een hoekje, onder de verwarming. Nadien kwam ze bij haar baasje op schoot en keek ze nieuwsgierig rond. Maar zodra het vertrouwde baasje huiswaarts keerde, verschanste ze zich achter de kast. Ze zat zo goed verstopt, dat we met twee twintig minuten lang gezocht hebben. We waren al bang dat ze mee buiten geglipt was. Uiteindelijk bleek ze in een holte verscholen te zitten, en ze maakt voorlopig niet de minste aanstalten om zich nog terug te vertonen. Aïda blijft waakzaam en gespannen. We zullen onze poezenmeiden tijd moeten geven om aan elkaar te wennen. Voor de kleine Dido is het een volledig vreemde omgeving, voor Aïda een indringer in haar terrein.  Ondertussen hopen we natuurlijk dat ze binnenkort dikke vriendinnen zullen worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *